Főoldal


REKLÁM OLDALAK


 

GPS Navigációs Rendszer kiválasztása

A legjobb GPS navigációs rendszer kiválasztása fontos.. Találjuk meg az elvárásainknak legmegfelelőbb gps navigációt

Milyen Gps navigációs rendszert érdemes használni?

A gps navigációs rendszer két fő része a térkép szoftver és a Pda Pna vagy esetleg mobiltelefon készülék mely a szoftert futtatja.

A GPS navigációs rendszerek szoftverei közül nehéz választani a döntésünk meghozatala előtt érdemes átgondolni milyen környezetben szeretnénk használni a GPS térkép szoftverünket és mekkora lefedettségre van szükségünk.

Nézzünk szét a szoftverek közt:

Destinator

Leginkább a nyugati szomszédos országok terén előnyös, Budapest teljes utca szintű térképével rendelkezik, viszont Magyarországon csak a főbb útvonalakat ismeri. A kezelő felülete egyénileg testre szabható, adatbázis alapon kezeli a taffipaxot. Kellemes kis szoftver volt de az iGo megjelenése óta sokat vesztett a népszerűségéből.

Navigon

Nyugaton talán ez a legismertebb Gps navigációs rendszerek egyike rengeteg Pna készülékre ez kerül fel gyárilag a kezelő felülete nagyon egyértelmű, barátságos és részletes de sajnos Magyarország terén elég felületes és csak a fő útvonalakra terjed ki.iGo
A hazai fejlesztésű szoftver a Destinator utódja mely teljes átalakuláson ment át az elődjéhez képest sokkal szebb és jobb lett. A kezelő felületében és teljeségében az egyszerűség jellemzi. Magyarországon ez a legelterjedtebb GPS navigációs szoftver mely a legerősebb a lefedettség terén és nagyon sűrűn jelenek meg hozzá frissítések és sok elérhető ország jelmezi. Nem hiába aki egyszer használta nem lesz kíváncsi a többi szoftvere.

Tom Tom Navigátor
Ez a térkép rendszer az iGo vetélytársa mely sokkal jobb és pontosabb Gps navigációs rendszer mely sajnos Magyarország terén csak 50-60 százalékos lefedettséget biztosit, viszont a nyugati országok terén majdhogy nem száz százalék a lefedettsége. A nagyon barátságos és kellemes szoftver már magyarnyelven is kapható.

Falk Navigátor
A tárkép szoftvert telepítetlen állapotban is megvásárolhatjuk Falk navi manager dvd-n mely két fő részből álla egy nagyobb nyugat és egy kisebb négy országos kelet Európa térkép.

Route Planet
Magyarország térképe terén nagyon gyenge viszont a nyugati országokban nagyon erős lefedettségekkel rendelkezik.

Aero Map
Ez a térkép szoftver a három dimenziós megjelenítés kihasználásával szeretne kitűnni vetélytársai közül, a 3D megjelenítésnek köszönhetően könnyebben tudunk tájékozódni mivel a nagyobb épületek templomok a városok jellegzetes épületei felismerhetők. A szoftver térkép ellátottsága is megfelelő.

A PNA készülékek működését nagyban befolyásolja a térkép szoftverek kiválasztása, Magyarországon az iGo a legkedveltebb de ha nyugatra utazzuk érdemes a többi szoftvert is kipróbálnunk és megismerkedni a különböző GPS navigációs rendszerekkel. Továbbiakban nem másodlagos egy megbízható PNA vagy PDA készüléket választanunk, melyről a cikk folytatásában a következő oldalon olvashatok.

 
 


Reklám oldalak